Apotheek Nieuwegein te Nieuwegein

Posted on: maart 27, 2020 at 2:35 pm

Verbouwing van een bestaande apotheek

“ Het begon met de behoefte aan iets meer meters in de publieksruimte en het eindigde met een grootscheepse verbouwing van de complete apotheek. De uiteindelijke verbouwing was een ingewikkeld proces, waarbij de apotheek verplaatst werd naar een noodlokatie met slechts 1/3 van de ruimte. Het proces werd verder bemoeilijkt doordat het verbouwing in een verbouwing betrof: om de apotheek heen werd het gehele gezondheidscentrum verbouwd, tot aan gevels en daken toe. Het plaatsen van een robot was hierbij vergeleken een peulenschil. Het resultaat is geworden, zoals het was beoogd: een moderne apotheek, die voor iedereen, dus ook voor de bezoekers, een prettige omgeving is, om te bezoeken. Door de gebruikte materialen en kleuren voelt het niet als een traditionele apotheek, waar enkel ziek zijn centraal staat. “

D. van Velsen, apotheker