Apotheek Cuijk Markt te Cuijk

Posted on: maart 18, 2020 at 1:53 pm

V A & I heeft voor de inbouw verzorgt voor deze apotheek in een nieuwpand aan de Markt in Cuijk. 


Huisartsenpraktijk Traverse Medipoort Spinding Cuijk

Posted on: november 21, 2019 at 12:18 pm

De huisartsenpraktijk heeft één uitstraling samen met de apotheek, weliswaar gescheiden door de centrale entree, zie Apotheek Cuijk Medipoort. De praktijkruimte is zeer efficiënt ontworpen, waardoor het aantal vierkante meters gereduceerd kon worden ten opzichte van de initiële vraag. Dit betekende een belangrijke bezuiniging. Deze huisartsenpraktijk is door de LHV geplaatst op de Shortlist LHV-Bouwadviesprijs 2018. De praktijk is ingebouwd in een bestaand kantoorgebouw, waarvan de vorm gebogen is. 

“Verhoeven Architectuur & Interieur kon binnen afzienbare tijd onze wensen en gedachten omzetten in een helder ontwerp. V A & I bleef daarbij steeds open staan voor gewenste aanpassingen vanuit onze zijde.
Daarnaast waardeerden wij de open communicatie, de korte lijnen tijdens het ontwerpproces, en zijn betrokkenheid tijdens de uitvoering van het project.”
Koos van Son huisarts, huisartsenpraktijk Traverse, Cuijk
 
 


Apotheek Cuijk Medipoort Spinding Cuijk

Posted on: november 21, 2019 at 12:18 pm

We hebben een gebouw gehuurd met de vorm van een banaan, de apotheek komt op de begane grond. Kun je daar iets van maken ? vroeg Maurice Janssen, apotheker in Cuijk. Dat Verhoeven Architectuur & Interieur er wel “iets” van kon maken, was voor Maurice wel duidelijk na de eerdere projecten die we samen hebben gedaan. Het gebouw, waar het hier over gaat is een voormalig bankgebouw, wat gebouwd is in de bocht van een weg, vandaar de cirkelvormige plattegrond.  Samen met de huisartsenpraktijk Traverse Medipoort vormt de apotheek de begane grond. De functies worden gescheiden door de centrale entree met trappenhuis en lift. De vraag was om, ondanks deze scheiding, één uitstraling aan huisartsenpraktijk en apotheek te geven. 

“Verhoeven is een originele en innovatieve architect die tevens niet vergeet te luisteren naar de klant. Wij hebben inmiddels 4 projecten samen met hem gedaan en komen steeds bij hem terug. Dat zegt genoeg.”

M.J.H. (Maurice) Janssen

Serviceapotheek Cuijk